A „Fenntarthatósági Projekthét” keretében iskolánkban 2021. október 11-15. között kerül megrendezésre „Az egészség a fenntartható fejlődés forrása” elnevezésű projekt.

A program célja:

Fenntartható egészségmegőrzés,
életvitel

A tanulók olyan egészségfejlesztéssel kapcsolatos releváns tudást szereznek, amely alapja a gazdasági jólétnek, így a környezeti fenntarthatóságot erősíti.

A projekt megvalósítása:
Iskolánk minden 9. évfolyamos diákja osztályfőnökeik és oktatóik irányításával, az ENSZ által meghatározott Fenntartható fejlődési célok egyik elemét – EGÉSZSÉG ÉS JÓLLÉT – témakörét körüljárva, hagyományos keretek között (tanórákon), de új módszertani megoldások segítségével (projekt módszer) szereznek ismereteket igazodva a Program tanterv ágazati alapoktatás követelményeihez.
Egészségügy ágazaton a tanulók megismerkednek a „JÁRVÁNYOK-FERTŐZÉSEK” témát körüljárva a kórokozók felépítésével, csoportosításával, a járványfolyamat mozgatóerőivel, a védekező szervezet jellemzőivel, a higiénés kézfertőtlenítés szabályaival, az egyéni védőeszközök használatával.

Szociális ágazaton a „FENNTARTHATÓ CSALÁD” témát vizsgálva brainstorming keretében eszmecserét folytatnak az ideális, illetve reális családról, drámajátékkal feldolgozzák a családban betöltött szerepeket, vizsgálják a háztartási balesetek leggyakoribb formáit és prevenciós lehetőségét, a fenntarthatóságot előtérbe helyezve családi költségvetést készítenek, demográfiai- és statisztikai adatokat elemeznek, az egészségmegőrzés kapcsán megoldásokat keresnek arra, hogy hogyan tehetik zöldebbé a környezetüket.

A program értékelése a projekt záró rendezvényén az osztályok által készített projektnaplók bemutatásával valósul meg. A projektzárás időpontja és helyszíne: 2021. október 15., 11:40, anatómia előadó