Nagy megtiszteltetés és öröm érte intézményünket. Iskolánk a lengyel-magyar barátság jegyében létrehozott Waclaw Felczak Alapítványtól 1 millió forintos támogatást nyert a ‘Sasfiókák’ című (2021. őszi) pályázati kiírás keretében egy alkotótábor megszervezésére, melyre 2021. november 5-7. (péntek-vasárnap) között kerül sor az intézményünkben. A tábor előadásain és napközbeni programjain mindenki jelen lehet (diákok, szülők, oktatók, dolgozók), továbbá részt fog venni az eseményen 50 olyan diák, aki ellátást (napi háromszori étkezést) fog kapni, melyet lengyel séf készít majd el a lengyel konyha specialitásaiból, és bent fog aludni a kollégiumban. Az ötven diák kiválasztása folyamatban van, részletes programmal egy-két héten belül jelentkezünk. Szeretnénk, ha mindenki kivenné a részét, és jelen lenne ezen az örömteli eseményen.

Köszönjük az Waclaw Felczak Alapítvány támogatását!

Pár gondolat Waclaw Felczakról és a támogatónkról:
Waclaw Felczak a 20. századi lengyel-magyar kapcsolatok legendás alakja. Lengyel történész, egyetemi tanár, a közép-európai témák szakértője, különösen a magyar és a délszláv témáké, az Eötvös Kollégium egykori lakója. Ő hozta létre a Poznani Egyetem Magyarbarát körét, és magyarországi tanulmányait is igyekezett a lengyel-magyar barátság javára fordítani. Életére nagy hatással volt hazánk iránti elköteleződése.
Az alapítványt közös megegyezéssel mindkét országban létrehozták. Nálunk 2017-ben jött létre Waclaw Felczak Alapítvány néven, a varsói szejm pedig egy évvel később, 2018-ban alapította meg testvérországunkban( Instytut Współpracy Polsko-Węgierskiej im. Wacława Felczaka ). Fő célja mindkét intézménynek a két nép kapcsolatának és barátságának a mélyítése.”

Gergely Kristóf, főszervező

Simon Miklós, szervező

A SASFIÓKÁK című 2021. júliusi pályázati kiírás nyertesei:
1. Árpád-házi Szent Kinga Kulturális Egyesület, 1.500.000 Ft
2. Prelúdium Művészeti Alapítvány, 1.500.000 Ft
3. Nógrádi Grund Klubhálózat, 1.500.000 Ft
4. Shotokan Tigrisek SE, 1.500.000 Ft
5. NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégium, 1.000.000 Ft