Iskolánkban szép hagyomány, hogy évről évre megrendezzük a Szép Magyar Beszéd Verseny helyi fordulóját. Idén ez az esemény különleges alkalom volt, hiszen a jelentkezők online, a google meet felületen mérhették össze tudásukat. A verseny célja az anyanyelv ápolása, szép kiejtés, helyes hangsúlyozás, a megfelelő intonáció, a szövegfonetikai eszközök minél tökéletesebb alkalmazása.

A 13 versenyző a 9-12. évfolyam tanulói közül került ki. Örömünkre szolgált, hogy minden jelentkező a kiírásnak megfelelő szöveget olvasott fel, megtalálva a hozzáillő tartalmakat. A legnépszerűbb szövegművek írója Kosztolányi Dezső volt, de hallhattunk írást Szabó Magdától, Móricz Zsigmondtól, Lackfi Jánostól, s a nyíregyházi születésű Krúdy Gyulától is.

A zsűri tagjai: Hegedűs Renáta magyar nyelv és irodalom szakos tanár, s Benkő Emese könyvtáros, magyar nyelv és irodalom szakos tanár. Nem volt könnyű dolguk, hiszen minden tanuló alaposan felkészült, s az előadások között csak árnyalatnyi különbségek voltak. Végül az idegen, helyben kapott szöveg előadása döntött: ez Sánta Ferenc A nyelvről, iskolásoknak című írása volt.

A helyezettek:

I. helyezett: Lőrincz Lotti – 11.C
II. helyezett: Demeter Dóra – 11.B és Szoták Regina – 12.C
III. helyezett: Pintér Roxána – 10.A és Géresi Vivien – 11.C

Különdíjat kapott egyedi előadásmódjáért:

Bányai Emília 9.B
További résztvevők:
Mulutó Bianka 11.A
Farkas Vivien 11.B
Maroda Klaudia 9.B
Sarbak Mercédesz 9.B
Horváth Jázmin 9.C
Sokltész Petra 9.C
Völgyi Viktória 9.C

A verseny szervezője Hegedűs Renáta magyar nyelv és irodalom szakos tanár volt.